0
(0)

Orice afacere are nevoie de un site web. Primul pas către realizarea site-ului dvs. online este să înregistrați un nume de domeniu .

Mai jos veți afla cum să înregistrați un nume de domeniu, câteva greșeli pe care sa le evitati la inregistrare și cum să alegeți cel mai bun nume de domeniu posibil.

Înregistrarea unui nume de domeniu

Când înregistrați un nume de domeniu, aveti doua variante:

  1. Înregistrați un domeniu cu un pachet de găzduire
  2. Înregistrați un nume de domeniu fără a cumpăra găzduire

Opțiunea 1: Cum să înregistrați un domeniu și găzduire

Înregistrarea unui nume de domeniu cu un cont de găzduire este cea mai ușoară opțiune, deoarece pachetul de gazduire si domeniul vor fi achizitionate de pe aceeasi pagină.

Daca doriti sa gazduii site-ul la Clever Host, atunci veți urma pașii de mai jos:

  1. Alegeți pachetul dvs. de găzduire web Clever Host .
  2. Pe pagina următoare, veți putea să înregistrați un domeniu nou. Doar introduceți numele dvs. de domeniu, alegeți extensia numelui de domeniu și Clever Host vă va spune dacă domeniul este disponibil.
  3. După ce ați găsit un domeniu care vă place disponibil, vă veți finaliza comanda și domeniul dvs. va fi gata.

Opțiunea 2: Cum să înregistrați un domeniu fără găzduire suplimentară

Dacă aveți deja un cont de găzduire undeva și doriți doar să achiziționați un domeniu, atunci va trebui sa accesati pagina de domenii unde introduceti domeniul dorit. Verificatorul de domenii vă va arăta dacă este disponibil, împreună cu extensiile de nume de domeniu disponibile. Alegeți combinația de domeniu dorită și finalizați comanda.


Greșeli de evitat la înregistrarea domeniului

1. Asigurați-vă că nu utilizați cuvinte sau expresii marcate comercial.

Aceasta este o greșeală destul de nevinovată, dar se poate întoarce cu adevărat impotriva dvs. Există mai multe cazuri în care webmasterii au fost dați în judecată sau forțați să predea domeniul care include o expresie de marcă comercială.

2. Verificați-vă ortografia

În graba de a vă înregistra numele de domeniu, este posibil să vă scrieți greșit domeniul și să faceți clic pe achiziție înainte de a realiza greșeala. Dacă sunteți surprins că un anumit domeniu este încă disponibil, verificați din nou ortografia înainte de a ajunge să irosești banii.

3. Căutați mai multe semnificații

Unele cuvinte au mai multe semnificații. Nu ți-ar plăcea să-ți înregistrezi domeniul și să-ți construiești site-ul si sa realizezi că domeniul tău nu înseamnă ceea ce crezi că înseamnă.

De asemenea, ar trebui să verificați dacă numele de domeniu se traduce într-un sens diferit sau nefavorabil în alte limbi.

Sperăm că până acum puteți răspunde la întrebarea „cum înregistrez un nume de domeniu?”. Pentru mai multe sfaturi cu privire la inregistrarea unui domeniu web puteti citi si articolul – Cum sa alegi numele de domeniu perfect?

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!