0
(0)

Ce este nou în WordPress 6? În acest articol vom verifica cele mai remarcabile caracteristici pe care WordPress 6 le aduce la masă, după cum a menționat dezvoltatorul principal Matt Mullenweg.

WordPress este cel mai folosit CMS la nivel global, iar acum, versiunea 6 este disponibilă pentru toată lumea, aducând câteva funcții noi fantastice.

WordPress 6 poartă numele de cod „Arturo”, inspirat de muzicianul de jazz latin, câștigător al unui Grammy, Arturo O’Farrill, care a influențat genul cu peste 15 albume. Anticiparea următoarei mari actualizări WordPress a entuziasmat dezvoltatorii web și este în sfârșit disponibil pentru utilizare gratuită.

Fiind una dintre cele mai substanțiale actualizări din ultima vreme, WordPress 6 aduce un total de 900 de îmbunătățiri și remedieri de erori în mai multe zone ale CMS, cu multe îmbunătățiri de performanță. Aceasta înseamnă că planul dvs. de găzduire web optimizat WordPress poate deveni și mai bun, asigurându-vă că site-ul dvs. funcționează întotdeauna la performanță maximă. 

Îmbunătățiri generale în scriere și editor de site

Gutenberg este îmbunătățit în continuare cu WordPress 6.0 și este, de asemenea, capabil să editeze partea frontală a site-ului. Acesta este un pas mare pentru WordPress și face editarea site-ului o mai usoara cu ajutorul actualizării mult așteptate a lui Gutenberg.

Selectarea și transformarea blocurilor în timp ce editați o postare este mult mai ușoară acum decât înainte. Când schimbați tipul de bloc, acum păstrează stilul sursă. De exemplu, dacă aveți o anumită culoare pe antetul dvs. H2, schimbarea acesteia în H3 va păstra aceeași culoare în timp ce ajustați doar dimensiunea fontului. Selectarea blocurilor este, de asemenea, mai precisă atunci când selectați text în mai multe blocuri. 

Iată și alte îmbunătățiri notabile de la cea mai recentă versiune de Gutenberg:

  • Selectați text în blocuri
  • Afișați imaginea prezentată în blocul Copertă
  • Creați grupuri, rânduri și stive receptive
  • Controlați spațiul alb din jurul coloanelor
  • Creați pagini frumoase în cel mai scurt timp folosind Patterns
  • Bucurați-vă de Blocul de navigare îmbunătățit

Schimbarea stilului

WordPress 6 ne permite acum să comutăm stilul temei globale cu doar câteva clicuri. Această caracteristică a venit cu WordPress 5.9, dar acum se extinde în alte domenii. Vă puteți personaliza site-ul de pe front-end atât cât doriți, cu diferite culori, tipografie și machete. În același timp, vă puteți ajusta blocurile, asigurând o experiență coerentă pe site-ul dvs.

Făcând clic pe butonul Stil din dreapta sus, vă va permite să căutați stilurile disponibile. Acest lucru va fi util pentru dezvoltatorii de teme care acum pot adăuga cu ușurință mai multe stiluri la temele lor. Un exemplu demn de remarcat este implementarea unui mod întunecat pe temă fără prea multe bătăi de cap. Apoi îl puteți selecta cu un singur clic peste meniul Stiluri .

Schimbarea stilului wordpress 6

Blocuri noi și caracteristici de bloc

Blocurile sunt cea mai cunoscuta caracteristică a WordPress până în prezent. La început, au apărut pe ecranul de post-editare al lui Gutenberg și au ajutat la încorporarea și acțiunile comune mai rapid ca niciodată.

În WordPress 6, blocurile primesc o actualizare și vin în  Full Site Editor pe teme compatibile – numite și block themes.

Pe o temă care acceptă blocuri, puteți folosi editorul Gutenberg (numit și editor de blocuri) pentru a crea pagini, meniuri de navigare, conținutul paginii și subsolul.

Există, de asemenea, un meniu pentru a adăuga Block Patterns la tema dvs., de exemplu, o pagină de autor, o pagină de categorii, taxonomii și multe altele. 

Fii creativ cu Pattern Creator

Un alt lucru grozav pe care WordPress 6 îl aduce este Block Patterns . Acestea sunt o serie de blocuri lipite împreună, acționând ca un șablon sau model pentru site-ul dvs. 

Directorul de modele a fost lansat acum aproape jumătate de an. Acolo, puteți găsi noi modele de blocuri de la alți utilizatori WordPress și, de asemenea, vă puteți crea propriile modele.

Noul Creator de modele permite crearea unor astfel de templateuri pe care să le folosiți dvs. sau să le încărcați pentru alții. 

Procesul de trimitere poate dura ceva timp, deoarece o echipă validează fiecare intrare nouă.

Noul API Webfonts

În afară de nenumăratele îmbunătățiri, API-ul Webfonts este probabil ceva care trebuie menționat. 

API-ul este o modalitate de încărcare a fonturilor, asigurând în același timp cea mai bună performanță, securitate și confidențialitate. Cu această caracteristică de bază, performanța și confidențialitatea utilizatorului pot fi îmbunătățite.

Fișierul theme.json este cel pe care ar trebui să îl editați mai întâi și apoi să copiați fontul web în directorul temei corect din /assets/fonts . Apoi, este ușor să adăugați fonturi web la interfața de stiluri globale și să le utilizați pe site-ul dvs. web.

Ce este nou în WordPress 6

Ce este nou pentru dezvoltatori în WordPress 6?

Performanța este o parte importantă a WordPress 6, iar noua versiune face eforturi suplimentare cu îmbunătățiri ale memoriei cache în API-ul de cache WordPress . Dezvoltatorii WordPress au implementat funcțiile Batch API pentru Cache Operations în versiunea 5.5 și acum s-au extins cu mai multe funcții pentru a completa API-ul, sporind performanța generală. 

Taxonomy query caching este un alt factor crucial care ajută la performanță, iar echipa de performanță a WordPress a muncit din greu pentru a îmbunătăți performanța interogărilor pentru CMS.

Site-urile web cu peste 10.000 de utilizatori vor vedea, de asemenea, o îmbunătățire vizibilă a performanței datorită diferitelor optimizari pe care dezvoltatorii le-au implementat în WordPress 6. 

De asemenea, există îmbunătățiri în interogările simple. Do_parse_request elimină interogările SQL inutile care rulează pe aceste solicitări care au afectat anterior performanța versiunilor mai vechi.

Cum se actualizează WordPress la versiunea 6

Odată ce vă asigurați că toate plugin-urile de la terți sunt compatibile cu noua versiune și actualizate, este aproape doar o chestiune de a face clic pe actualizare în back-end-ul WordPress. 

Deși aceasta este o procedură destul de simplă, există întotdeauna posibilitatea ca ceva să meargă prost. Prin urmare, ar trebui să verificați compatibilitatea pluginurilor dvs. cu noua versiune înainte de a vă actualiza CMS-ul.

WordPress 6 este o actualizare fantastică care aduce noi funcții utile pentru dezvoltatori și utilizatori fără experiență. WordPress este, pe bună dreptate, una dintre cele mai bune platforme CMS. Cea mai recentă actualizare devine și mai ușor de utilizat și configurat, lăsându-vă cu o mulțime de opțiuni pentru a crea site-uri web unice și frumoase.

Ce este nou în WordPress 6

Ce este nou în WordPress 6

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!