0
(0)

Alegerea numelui de domeniu potrivit pentru afacerea dvs

Alegerea numelui de domeniu potrivit pentru afacerea dvs este o decizie importantă. Numele de domeniu este mai mult decât cuvintele pe care le introduceți în browser, reprezinta baza identității dvs. in online.

Mai jos veți învăța cum să alegeți un nume de domeniu pentru afacerea dvs. și cei mai importanți factori în obținerea corectă a numelui dvs. de domeniu.

1. Inregistrati domeniu .ro sau .com

Când vine vorba de alegerea extensiei de domeniu, veți avea la dispoziție o mulțime de opțiuni diferite. Poate fi tentant să mergi cu un TLD care este inovator și creativ. Cu toate acestea, dacă puteți, este întotdeauna o idee bună să utilizați .ro daca site-ul se adreseaza publicului din Romania sau .com daca doriti sa va extindeti si pe plan international.

TLD -ul .com este de departe cel mai frecvent utilizat și recunoscut TLD. Deci, oamenii au deja o asociere încorporată cu .com fiind TLD-ul principal. Puteți folosi acest lucru în avantajul dvs. și puteți construi un brand de calitate superioară, alegând .com

2. Obțineți și alte extensii de domeniu

Când vă înregistrați numele de domeniu, alegeți variații de TLD de nivel superior precum .biz și .net, dacă puteți. Redirecționați-le către site-ul dvs. principal, astfel încât vizitatorii care introduc un domeniu greșit să vă găsească în continuare site-ul.

De exemplu, sephora.biz, sephora.net și sephora.info toate vă duc direct la Sephora.com.

Cum să alegi numele de domeniu perfect pentru afacerea ta

Pe măsură ce numărul de domenii inregistrate continuă să crească, numele bune devin din ce în ce mai competitive. Din acest motiv, este posibil ca concurenta dvs să va ocupe versiunea „.net” sau „.biz” a adresei URL – chiar dacă ați asigurat versiunea „.com”.

3. Inregistrati un nume de domeniu scurt

Când aveți îndoieli, faceți-vă domeniul cât mai scurt posibil. Acest lucru vă va ajuta să vă faceți brandul mai memorabil. Cu cât are mai puține caractere domeniul tău, cu atât va fi mai ușor să tastezi, să spui și să le distribui prietenilor.

4. Evitați numele și abrevierile „drăgălașe”.

Nu folosiți scurtături precum 4U sau 2U în numele de domenii deoarece sunt greu de retinut si nu arata profesionist.

5. Alegeti un nume „brandable”

Brandable înseamnă că atunci când vezi sau auzi domeniul, acesta sună ca o marcă. Privind numele dvs. de domeniu, vizitatorii dvs. ar trebui să poată intui despre ce va fi site-ul web. Acum, acest lucru nu înseamnă că trebuie să precizați exact cu ce se ocupa afacerea dvs. cu o listă de cuvinte cheie, ci să încercați să surprindeți esența a ceea ce faceți.

Alegeți un nume care îi va permite clienților să știe despre ce se află din momentul în care îl citesc. Site-ul dvs. ar trebui să livreze ceea ce scrie pe etichetă, iar numele dvs. de domeniu este eticheta.

6. Alegeți un domeniu ușor de reținut

Clienții vor găsi adresa URL a site-ului dvs. pe fluturași, buletine informative și alte site-uri web, așa că este esențial ca acesta să fie usor de memorat.

Numele de domenii memorabile sunt adesea scurte, inteligente și este recomandat sa eviti cratimele sau numerele. Cu cât numele de domeniu este mai lung sau mai complicat, cu atât este mai puțin probabil sa-ti amintesti de el mai tarziu.

Gândește-te la un nume evident, atrăgător, unic și memorabil pentru afacerea ta.

Sunteți gata să vă înregistrați domeniul?

Este nevoie de doar un click pentru a verifica dacă numele de domeniu visat este disponibil. După ce ați găsit numele potrivit și v-ați asigurat că este disponibil, durează doar câteva minute să îl cumpărați și să îl înregistrați. 

Dupa ce ati inregistrat domeniul puteti incepe sa va creati un site in doar cateva minute cu ajutorul a peste 850 de template-uri profesionale. Puteti vedea pachetele aici.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!