0
(0)

Un certificat SSL (secure sockets layer) este un mic fișier de date care oferă un nivel suplimentar de securitate între un site web și un browser. Un certificat SSL servește atât la autentificarea identității site-ului web, cât și la criptarea oricărei informații furnizate prin intermediul site-ului. Ambele funcții sunt măsuri de securitate importante pentru a împiedica hackerii care ar dori să preia site-ul web sau să intercepteze informațiile pe care vizitatorii dvs. le oferă în timpul procesului de finalizare a comenzii sau într-un formular.  

certificat ssl

Cum funcționează SSL?

De fiecare dată când vizualizați un site web, serverul care gazduieste site-ul respectiv și browserul pe care îl utilizați lucrează împreună pentru a afișa pagina web pe care vă aflați. SSL este un tip de criptare care are loc în conexiunea dintre cele două. Un browser web știe să citească certificatul SSL de pe site pentru a autentifica identitatea site-ului, iar criptarea SSL asigură că orice informație partajată între server și browser este codificată, astfel încât niciun terț să nu o poată accesa.

Ce informații conține un certificat SSL?

Pentru a comunica informațiile de care are nevoie un browser, certificatele SSL conțin informații care ajută la verificarea site-ului. Informatiile pe care un certificat ssl le contine sunt:

  • Numele de domeniu al site-ului
  • Persoana sau organizația căreia i-a fost emis certificatul SSL
  • Autoritatea de certificare care a furnizat-o și semnătura lor digitală
  • Data eliberării certificatului și data la care expiră
  • Cheia publică a certificatului, care este jumătate din ecuația pentru criptarea și decriptarea datelor. Cealaltă jumătate, cheia privată, este ținută sub secret. 

De ce site-ul dvs. are nevoie de un SSL

Cand au aparut, certificatele ssl erau recomandate doar pentru site-urile de comert electronic care procesau plati, dar in prezent, toate site-urile ar trebui sa aiba un certificat ssl. Printre cele mai importante motive a fi:

1. Certificatele SSL îmbunătățesc securitatea

Scopul principal al unui certificat SSL este de a vă face site-ul mai sigur. Acest lucru este deosebit de important pentru orice tip de site web care colectează informații sensibile, cum ar fi:

  • Site-uri de comerț electronic care solicită clienților să furnizeze informații despre cardul de credit, precum și detalii precum numele și adresa lor.
  • Site-uri web medicale care solicită și partajează date private pacienților
  • Orice site web care necesită autentificare, deoarece oamenii vor crea parole care trebuie să rămână private
  • Orice site web cu un formular pe care îl solicită oamenilor să îl completeze, mai ales dacă solicită informații personale, cum ar fi numele de familie, numărul de telefon, data nașterii sau locul în care locuiește persoana respectivă 

2. Certificatele SSL câștigă încrederea vizitatorilor

Menținerea în siguranță a vizitatorilor este lucrul corect de făcut din perspectivă morală, dar vă ajută și afacerea să câștige încrederea vizitatorilor. Majoritatea utilizatorilor de internet pricepuți știu acum să recunoască semnele unui site care are un certificat SSL (chiar dacă nu știu că se numește așa). 

3.  Certificatele SSL stimulează SEO (optimizarea pentru motoarele de căutare)

 Dacă vă doriti să fiți găsit pe Google, este important să aveți un certificat SSL. 

4. Certificatele SSL previn mesajele de eroare derutante pentru vizitatorii dvs

Multe browsere nu vor duce utilizatorii direct la un site web care nu are un certificat SSL actual. În schimb, vor afisa un mesaj de eroare înfricoșător care îi avertizează că site-ul nu este sigur.  Fără un certificat SSL, ai putea pierde o mulțime de vizitatori înainte ca aceștia să ajungă vreodată pe site. 

eroare certificat ssl

Cum imi dau seama dacă site-ul meu are un certificat SSL?

cel mai simplu mod de a verifica daca un site are un certificat ssl este sa va uitati in bara de cautare de adrese din browser. Acolo ar trrebui sa vedeti:

  • Literele https de la începutul adresei URL
  • pictogramă de lacăt în stânga adresei URL
certificat ssl clever host

Dacă acestea sunt acolo, atunci site-ul dvs. are un certificat SSL actual. Felicitări! În majoritatea browserelor, puteți afla mai multe informații despre certificatul pe care îl aveți făcând clic pe pictograma de lacăt.

Cum să obțineți un certificat SSL gratuit

Dacă aveți un plan de găzduire web Clever-Host, vești bune: obțineți un certificat SSL gratuit cu abonamentul. Puteți găsi instrucțiuni pas cu pas despre cum să vă activați certificatul SSL gratuit în tutorialul nostru pe acest subiect. Este rapid și ușor și va crește imediat securitatea și încrederea site-ului dvs.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!