0
(0)

In acest articol vom afla Cum să gasim și să remediem eroarea 404.

Cu totii am intalnit la un moment dat temuta pagina 404. Este aproape inevitabil. Dar, desi este o eroare destul de cunoscuta, asta nu inseamna ca toti stiu cum sa se raporteze la ea si ce inseamna mai exact.

Când vizitatorii site-ului dvs. ajung pe o pagină 404, poate provoca frustrare. Îți face vizitatorii mai probabil să părăsească site-ul, iar ratele mari de respingere iti pot afecta SEO (optimizare pentru motoarele de căutare) . Și dacă aveți prea multe link-uri care duc la pagini 404, pare că nu iei în serios site-ul web al afacerii tale și nu ești demn de încredere.

Pe scurt, acele pagini 404 chiar contează.

Când vine vorba de paginile 404, principalul lucru pe care îl puteți face pentru a îmbunătăți experiența vizitatorilor dvs. este să reduceți probabilitatea ca aceștia să ajungă vreodată pe o pagină de 404 pentru început. 

Dar ar trebui să acceptați, de asemenea, că nu puteți evita toate cazurile posibile în care vizitatorii dvs. ajung la o pagină 404 de pe site-ul dvs., așa că obiectivul secundar ar trebui să fie să vă asigurați că atunci când o fac, pagina 404 este bine concepută și utilă.

Pasul 1: Găsiți linkurile actuale întrerupte

Există o serie de instrumente concepute special pentru a ajuta proprietarii de site-uri web să identifice rapid și ușor toate linkurile rupte care afișează erori 404 pe un site web. Iar multe dintre ele sunt gratuite.

Câteva dintre opțiunile tale de top sunt:

Utilizați un Verificator gratuit de linkuri sparte

O serie de site-uri web oferă instrumente gratuite pentru a găsi link-uri întrerupte. Cu instrumente precum Broken Link Check , Ahrefs Broken Link Checker (în imaginea de mai jos) și Dead Link Checker , tot ce trebuie să faceți este să conectați adresa URL a site-ului dvs. și să așteptați ca site-ul să scaneze site-ul pentru dvs. 

Utilizați pluginul WordPress Broken Link Checker

Dacă aveți un site web WordPress, atunci știți până acum că există un plugin pentru aproape orice . Desigur, asta include găsirea de link-uri întrerupte. Pluginul gratuit Broken Link Checker va monitoriza linkurile de pe site-ul dvs., va compila o listă cu cele care nu funcționează și vă va facilita editarea sau deconectarea fiecăreia. 

Un dezavantaj al utilizării unui plugin precum Broken Link Checker este că poate încetini temporar site-ul dvs. în timp ce rulează, așa că țineți cont de asta atunci când decideți ce să utilizați. 

Pasul 2: Remediați linkurile întrerupte

Odată ce ai lista de link-uri „rupte”, este timpul pentru partea mai grea. Trebuie să intri și să le repari pe fiecare. Determinați care dintre ele au nevoie de un link actualizat și care link-uri trebuie pur și simplu eliminate.

Acest lucru necesită timp, dar asigură-te că vizitatorii tai vor avea o experiență mai bună pe site. Cel mai bine este să faci acest pas o periodic pentru a remedia orice link-uri noi „rupte” care apar cât mai repede posibil. Și cu cât o faci mai des, cu atât va fi mai puțină muncă de fiecare dată. Dacă ai noroc, vei descoperi link-urile cu probleme înainte ca orice vizitator să o facă.

Pasul 3: Actualizați-vă pagina 404

Chiar dacă verificați în mod regulat dacă există link-uri întrerupte, probabil că vor exista momente în care nu veți găsi unul la timp și alte momente când utilizatorii introduc o adresă URL greșită. Unii dintre vizitatorii tăi vor ajunge aproape sigur pe pagina ta 404, indiferent de ceea ce faci. Așa că profitați la maximum de ea când o fac. 

Cum să vă actualizați pagina 404

Dacă sunteți convins că este timpul să creați o pagină personalizată 404 pentru site-ul dvs., dar nu sunteți prea sigur cum funcționează partea tehnică a actualizării paginii dvs. 404, acea parte nu ar trebui să fie prea dificil de înțeles.

Consultați furnizorul dvs. de găzduire web pentru instrucțiuni despre cum să accesați și să vă actualizați pagina 404. Dacă utilizați WordPress, puteți urma aceste instrucțiuni sau puteți merge pe un traseu și mai ușor și puteți încerca un plugin ca acesta.

Dacă utilizați CleverHost, iată pașii de urmat (dacă nu utilizați Clever Host( vă puteți înscrie aici! ):

  1. Conectați-vă la contul dvs. cPanel.
  2. Găsiți și faceți clic pe pictograma pentru Pagini de eroare personalizate.
  3. Selectați 404 Wrong Page din listă.
  4. Veți vedea o pagină cu o casetă de text. Completați-l cu codul html pentru pagina pe care doriți să apară.
  5. Faceți clic pe salvare.
  6. Navigați la o adresă URL falsă de pe site-ul dvs. web pentru a verifica dacă actualizarea a funcționat și vă place cum arată. (De obicei, puteți crea o adresă URL falsă adăugând o literă aleatorie la sfârșitul celei reale, de exemplu http://site-ul-tau.com/a). 

Și ai terminat! Dacă crearea codului html real pentru pagină sună din profunzime și nu aveți un designer web bun la care să apelați, generatorul de site-uri CleverHost face ca toate paginile dvs., inclusiv o pagină 404, să fie rapid și ușor generat.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!