5
(2)

VPS este prescurtarea de la un Virtual Private Server. Găzduirea VPS este unul dintre cele mai populare servicii de găzduire pe care le puteți alege pentru site-ul dvs. web. Folosește tehnologia de virtualizare pentru a vă oferi resurse dedicate pe un server cu mai mulți utilizatori.

Este o soluție mai sigură și mai stabilă decât găzduirea partajată, unde nu aveți un spațiu dedicat pentru server. Cu toate acestea, este la scară mai mică și mai ieftin decât închirierea unui întreg server.

Găzduirea VPS este de obicei aleasă de proprietarii de site-uri web care au trafic la nivel mediu care depășește limitele planurilor de găzduire partajate, dar care încă nu au nevoie de resursele unui server dedicat.

Soluțiile VPS oferă de obicei mai multe planuri de găzduire. De exemplu, la Clever Host, avem 11 planuri VPS pentru a se potrivi diferitelor nevoi de afaceri și vă permit să vă scalați site-ul fără probleme atunci când aveți nevoie de mai multe resurse.

server vps

Cum funcționează găzduirea VPS?

Un server este un computer pe care gazda dvs. web stochează fișierele și bazele de date necesare site-ului dvs. web. Ori de câte ori un vizitator online dorește să acceseze site-ul dvs. web, browserul său trimite o cerere către serverul dvs. și acesta transferă fișierele necesare prin internet. Găzduirea VPS vă oferă un server virtual care simulează un server fizic, cu toate acestea, în realitate, mașina este partajată între mai mulți utilizatori.

Prin urmare, un server privat virtual (VPS) este atât virtual, cât și privat, deoarece aveți control complet. Este separat de ceilalți utilizatori de server la nivel de sistem de operare. De fapt, tehnologia VPS este similară cu crearea partițiilor pe propriul computer atunci când doriți să rulați mai multe sisteme de operare (de exemplu, Windows și Linux) fără repornire.

Rularea unui VPS vă permite să vă configurați site-ul într-un container sigur cu resurse garantate (memorie, spațiu pe disc, nuclee CPU etc.) pe care nu trebuie să le partajați cu alți utilizatori. Cu găzduirea VPS, aveți același acces la nivel de rădăcină ca și cum ați avea un server dedicat, dar la un cost mult mai mic.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!