5
(2)

Dacă ai ajuns pe acest articol înseamnă că ești la pasul în care dorești să creezi primul tău website.

În rândurile de mai jos ai un tutorial complet care îți va permite ca într-un timp scurt să ai un website online. Si asta intr-un timp foarte scurt.

Introducere in WordPress

Platforma wordpress este un CMS (content management system) folosit de milioane site-uri din intreaga lume. Practic wordpress este o unealta gratuita care iti permite sa construiesti si sa personalizezi siteuri.

Datorită faptului că WordPress este gratuit și este un proiect open source, acesta permite oricui să-și îmbunătățească și să editeze codul după bunul plac. De asemenea, oferă mii de plugin-uri gratuite, teme, widget-uri și alte instrumente.

Toate aceste funcții vă permit să creați orice tip de site, începând de la bloguri simple, site-uri personale sau portofolii, variind de la magazine online sau forumuri cu locuri de muncă.

Nu în ultimul rând, WordPress are o comunitate imensă cu forumuri dedicate și discuții pe tot internetul. Cantitatea de date disponibilă și miile de tutoriale WordPress fac din acesta unul dintre cele mai ușor de utilizat sisteme de gestionare a conținutului.

Pasul 1: Înregistrează-ți un domeniu

În primul rand vei avea nevoie de un domeniu inregistrat pentru website-ul tău. Acest domeniu este de fapt adresa pe care o văd vizitatorii website-ului tău în adresa browserului.

Dacă te-ai gândit deja la ce nume să aibă website-ul tău e momentul să cumperi domeniul dorit.

Fiecare domeniu internet se închiriază anual iar pentru primul an ai un preț promoțional la majoritatea furnizorilor de astfel de servicii.

Pasul 2: Alege un pachet de găzduire

Un site conține o colecție de fișiere care sunt stocate pe un server. Când accesezi un website, accesezi de fapt fișierele de pe acel server, fișiere ce sunt afișate într-un browser de internet.

Firmele ce oferă servicii găzduire web dețin servere pe care tu stochezi website-ul tău, sau mai exact fișierele pe care le conține, de la paltforma CMS WordPress și până la articolele scrise de tine.

În funcție de parametrii server-ului, website-ul tău se încarcă mai rapid sau mai greu, și de aceea trebuie să alegi pachetul de găzduire optim pentru proiectul tău.

Pasul 3: Instalează și configurează WordPress

După ce ai înregistrat domeniul web și ai cumpărat pachetul de găzduire web, din contul tău CPanel poți să instalezi WordPress pe website-ul tău. De aici poți monitoriza parametrii serviciului de găzduire, poți face backup website-ului, poți instala WordPress pe website-urile tale și multe altele.

cPanel este un instrument de administrare ce oferă o interfață destul de simplă de unde tu poți face modificările dorite rapid.

Pentru a începe instalarea intră în cPanel iar de acolo alege WordPress Installer. Introdu domeniul unde vrei să instalezi WordPress, setează un nume de administrator și o parolă puternică și apasă Install.

În mai puțin de un minut pe website-ul tău va fi instalat WordPress și site-ul tău va putea fi accesat de către oricine.

Desigur, tu vei avea o interfață specială de administrare care poate fi accesată doar de tine la adresa site.ro/wp-admin.

Felicitări, tocmai ce ai lansat primul tău website.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!